مستندسازی فرآیندهای کسبوکار (BPD)
تعریف بهاسان از راهکار مستندسازی فرآیندهای کسبوکار (BPD)
مستندسازی فرآیند (Process documentation) یک بخش بسیار مهم از مدیریت فرآیند کسبوکار است. مستندسازی فرآیند یک روش درونی و پیوسته برای برداشتن گامهای لازم به منظور تکمیل یک فرآیند یا یک وظیفه است. یک فرآیند کسبوکار از تمام وظایفی تشکیل شده است که منجر به ارائه یک محصول یا خدمت خاص میشوند. در مستندسازی فرآیند، تأکید بر روی نحوه انجام فرآیند توسط کارمندان است نه بر روی چیستی خود فرآیند. مستندسازی فرآیند برای هر کسبوکاری یک الزام است زیرا که میتواند پایداری را افزایش دهد و کارمندان را توانمند سازد تا هم از موفقیتها و هم از شکستهایشان درس بیاموزند.
مزایای راهکار بهاسان برای مستندسازی فرآیندهای کسبوکار (BPD)
-
بهبود عملکرد کسبوکار و چابکی عملیاتی از طریق بهینهسازی فرآیندهای اصلی
-
ابهام کمتر در اجرای روزمره فرآیندهای کسبوکار
-
ایجاد موارد عالی آموزشی برای کارکنان
-
درک بهتر عملکرد کسبوکار سازمان توسط بخش بازاریابی و فروش
-
آمادهسازی فرآیندهای مستندسازی شده برای تجزیه و تحلیل عمیق
-
امکان مقایسه نسخههای متفاوت فرآیندهای مستندسازی شده
کاربردهای راهکار بهاسان برای مستندسازی فرآیندهای کسبوکار (BPD)
مستندسازی عناصر گوناگونی بر اساس نیازهای کسبوکارتان ارائه میکند. مستندسازی فرآیندتان را همانند یک نقشه راه در نظر بگیرید. شما میتوانید از آن برای نمایش وضعیت فرآیندتان در زمان حال (as-is) و وضعیت آن در آینده پس از بهبود (to-be) استفاده کنید.
برخی از کاربردهای مستندسازی فرآیند عبازتند از:
-
زنجیره ارزش: اینها فرآیندهایی در مقیاس بزرگ و آغازشده توسط مشتری هستند که یک محصول یا خدمت را ارائه میکنند و به شما کمک میکنند تا حاشیه سود کسبوکارتان را با توجه به تمام گامها و هزینههای مربوط به آن محاسبه کنید.
-
ایجاد بینش در کسبوکارتان: چه این بینش برای مدیریت، چه برای کارمندان، یا مشتریانتان باشد شما میتوانید دقیقا هر آنچه در اقلام قابل ارائهاتان دیده میشود را بررسی کنید.
-
کارمندان جدید: شما میتوانید از مستندسازی فرآیندهایتان برای آموزش به کارمندان جدیدتان استفاده کنید و از به اشتراکگذاری دانش نهادی اطمینان حاصل کنید. به علاوه از این طریق کارمندانتان نحوة سازگاری با کسبوکارتان را یاد میگیرند.
-
پروژههای تحول اجتماعی: مستندسازی این نوع پروژهها الزامی است. این مستندسازی استنباط ذینفعان را به روشی هدفمند ثبت میکند.
-
تطبیق با قوانین رگلاتوری: شاید این دلیل اصلی نیازتان برای مستندسازی فرآیندهایتان باشد، زیرا که به هر حال مجبور به انجام آن هستید.